Systerskap & bekännelser

2010-11-01 @ 14:14:50

Jag har läst ut två böcker den senaste veckan:

Systerskap av Katerina Janouch.
Andra delen om barnmorskan Cecilia.
Systerskap
Familjen Lunds hus på Lindängstorget är till salu. Efter Johns otrohet har Cecilia och John separerat och plötsligt är Cecilia varannan vecka-mamma. Hon saknar familjelivet och kastar sig in i arbetet som barnmorska och låter sig uppslukas av dramatiken på förlossningen. Kanske kan mötena med John hos terapeuten hjälpa henne att få ordning på tillvaron? Ett telefonsamtal visar sig avgörande på flera sätt.
Samtidigt som Cecilias familj håller på att söndras hamnar hon mitt i en annan kris. Det börjar med en rad brutala övergrepp i city. Därefter försvinner Cecilias systerdotter plötsligt oförklarligt, rykten och skvaller sprids på nätet och begreppet systerskap får en ny innebörd vad händer när offret själv blir förövare? Och kan hämnd verkligen vara den rätta vägen till jämlikhet?

Jag fick låna boken En flickfotografs bekännelser av Bingo Rimér utav min vän Lina. 
En flickfotografs bekännelser
Bingo Rimér är Sveriges mest kända och ökända fotograf. Strippor, Hells Angels, droger, stämningar och ogenomtänkta bröllop i Las Vegas är alla ingredienser i Bingos liv. Men trots att den kontroversielle fotografen alltid strävat efter att leva så extremt som möjligt har han samtidigt lyckats bli både en framgångsrik entreprenör och en ansvarstagande småbarnspappa.
I En flickfotografs bekännelser bjuder Bingo på den ocensurerade versionen av sitt liv så här långt. Vi får veta hur det gick till när Carolina Gynning, Victoria Silvstedt och Hannah Graaf upptäcktes. Och varför kärlekssemestern med Tilde Fröling slutade i en hjärtskärande tragedi.


Nu har jag läst ut alla böcker som står i bokhyllan. Får gå in en sväng på jobbet och se om det kommit in nåt nytt som jag kan läsa =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback