Lunginflammation

2012-05-29 @ 21:41:09

Då så, då kör vi en uppdatering....sate vad svårt det ska va o blogga dagligen ;) haha

18/5= Jobbade 10-18

19/5= Jobbade 10-17

20/5= Jobbade 11-17

21/5= Jobbade 10-18

22/5= Jobbade 12-20

23/5= LEDIG! Vårfest på Vilmas dagis på kvällen mellan 17.30-19.30.
Först samling på dagis, sen tipspromenad till Trädgårdsföreningen, där spelade barnen instrument och sjöng, efter det blev det glas ;)


24/5= Jobbade 13-20

25/5= LEDIG. Vilma och jag hängde med Skorpan och Anna som också va lediga.
På eftermiddagen tog vi en långpromenad till pappa Markus jobb :)


26/5= Jobbade 10-17. Markus och Vilma hakade på Forsbergarna till Stureforsbadet, så de va snälla och skjutsa mig till jobbet. På eftermiddagen åkte de till Maxi och handlade och plockade upp mig på jobbet på vägen hem.
Väl hemma kände vi inte för att laga mat så det blev ett besök på Ming Palace. Vi äter väldigt sällan ute.
Vilmas första restaurangbesök, hon tyckte maten va sisodär och hade lite myror i brallan så vi åt och gick sedan därifrån, sitta och ta det lite lugnt efter maten...vad är det?


27/5= Morsdag! Jag vaknade strax innan 07 och kunde inte somna om. Markus och Vilma däremot tog sovmorgon till 08.30 (!) Så jag började med tvättstugan och städade lite här hemma. Grattis på morsdag ;) haha
När vi satt och åt frukost så kom Vilma med ett litet paket, ett par örhängen i form av hjärtan ♥
Vilma vaknade med feber.....men vi åkte ändå ut till Stureforsbadet och grävde lite vid strandkanten ihop med Forsbergarna.

28/5= Vilma hostade som en tok under natten och sov oroligt. Hon va ju förkyld för 2 veckor sedan och har inte varit riktigt kry sen dess, hostat till och från. Markus åkte ju på feber och huvudvärk och jag har haft ont i halsen till och från i 2,5 veckors tid och hostat en hel del.
Så igår ringde jag till Barnläkaren Anders och bokade en tid, Markus kom hem tills jag skulle åka till jobbet och gick iväg med Vilma. Där fick vi resultatet lunginflammation :( Våran lilla skrutt....första vattkoppor och nu lunginflammation.
Jag jobbade 10-18, min sista dag med nuvarande ägarna. Min sista dag på Bokhandeln. Mycket blandade känslor, det känns väldigt konstigt...har inte riktigt förstått det än..

29/5= Idag ringde jag VC, jag fick inte komma dit utan de skulle skicka ett recept på hostmedicin. Samma hostmedicin som jag fått låna av syrran men som inte hjälpt. Jag förklarade det för henne jag pratade med i telefonen, hon sa testa det i en vecka och återkom om det inte blir bättre....jaja..
Hon uteslöt lunginflammation iallafall....Hopp, bara o hosta lite till.....
Är så himla sugen på o träna, 1 hel månad sen sist :/
Idag kom min snälla svärmor in så jag kunde gå till frisören. Nu har jag äntligen fått sen färgen jag ville ha, som va tanken förra gången jag gick till frisören men det blev inte riktigt som jag tänkt mig då...Nu är jag supernöjd! Man ska inte byta frisör, det straffar sig ;) haha
Passade på att plocka ögonbrynen hos Marle´ K på gatan där vi bor. Hon hade tid när jag va klar hos frisören så jag frågade snällt svärmor om hon kunde stanna 10 min till ;) hihi

Nu är jag på G igen, nyfärgad, nyklippt och nyplockade ögonbryn.
Nu ska bara denna j*vla hosta försvinna.
Imorgon ringer klockan tidigt, inventering på nya jobbet väntar!

Nattinatti

Contraband & Lärljungen

2012-05-15 @ 12:06:50

Senast sedda film hos Fam Asklund (förutom Nicke Nyfiken) är Contraband.

Chris Farraday är en före detta smugglare som har lagt det kriminella livet bakom sig.
Men när hans frus bror blir skyldig en knarklangare en stor mängd pengar, tvingas han återigen tillbaka.

Senast lästa bok är Lärjungen av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt.

I Lärjungen får vi åter möta Sebastian, liksom teamet med Torkel, Ursula, Vanja och Billy. Sebastian Bergman gör allt han kan för att få ordning på sin tillvaro och komma till rätta med sitt sexmissbruk. Efter att ha fått veta att han har en vuxen dotter har han hittat en mening med livet. Nu brottas han med om han ska avslöja att det är han som är hennes biologiska pappa. Han längtar efter att få berätta, men han förstår samtidigt att det kan förstöra hennes liv. Hon har redan någon hon kallar pappa, som hon älskar.
Samtidigt utreder hans gamla team på Riksmord en serie brutala kvinnomord som på ett obehagligt sätt leder tankarna till Edward Hinde - en dömd seriemördare som Sebastian satte bakom lås och bom för många år sedan. Men Hinde sitter fortfarande inne, under stark bevakning, vilket gör att polisen tror sig ha att göra med en copycat.
Till sist lyckas Sebastian övertala Torkel, hans gamla chef som leder teamet, att låta honom ta del av utredningen. Det han får reda på är mycket obehagligt. Sebastian inser att morden riktar sig mot honom - och vem skulle mördaren i så fall kunna vara om inte Edward Hinde? Inspärrad eller inte.


Mackan tog sig i kragen imorse och åkte till jobbet trots att huvudvärken inte gått över än.
Det är bättre men han har fortfarande ont :(
Själv vaknade jag med täppt näsa, ont i halsen och hosta....
Snöt mig så många gånger imorse att jag fick näsblod :( Saken blev ju inte bättre av att Vilma vaknade vid 06.00. ..haha...hade ju vart skönt artt få sova lite längre..... :p
Men efter att ha fått va uppe nån timme så började jag känna mig bättre.
Så idag blir det jobba 13-20, Vilma är på dagis :)

Tjingeling

Söndag 13 Maj

2012-05-13 @ 14:42:27

Då va det det här med att blogga .....kommer nog aldrig bli bra på det! :P
Min syster och Milla är mina förebilder som i stort sätt bloggar dagligen! ;)

Jag avslutade mitt förra blogginlägg med att Tobbe & Åsa skulle komma hit på lördagen.
Det blev aldrig så då vår lilla skrutt åkte på vattkoppor :/
Det stod på whiteboardtavlan på dagis att ett barn hade fått vattkoppor, några dagar senare stod det att flera barn insjuknat i vattkoppor, en av Vilmas fröknar sa till oss att ni kan nog räkna med att Vilma får det då Klara, tjejen som ligger på madrassen bredvid Vilma när de sover fått det.
Åååh, visst fick Vilma vattkoppor :/ Men nu kan vi bocka av vattkoppor! Check!
Så Vilma va hemma från dagis i 1,5 vecka, blev någon dag med VAB för Mackan men Vilmas farmor ställde upp massor! TACK!!

23/4= Jobbade 10-18
24/4= Jobbade 12-20
25/4= Ledig!
26/4= Jobbade 13-20
27/4= Jobbade 13-20
28/4 = Jobbade 10-17
29/4= Jobbade 11-17
30/4= Jobbade 10-17. Även våran 7-årsdag! Markus överraskade mig med ett besök på Afrodite på kvällen. ♥
Vilmas snälla farmor & farfar hade Vilma över natten också så vi fick en barnfri natt. Vaknade juförsig första kl 05.00 och sen kl 07.00 och kunde inte somna om sen. Haha varför kan man inte sova längre när man har chansen till sovmorgon :p
Men det va himla skönt att få ligga kvar i sängen när man vaknat och inte behöva studsa upp med en gång :)
1/5= Vi hämtade Vilma hos farmor och farfar på förmiddagen. På eftermiddagen tog vi en promenad upp till Ryttargården och matade ankorna, klättrade på sten & stock och plockade vitsippor :)2/5= Jobbade 12-20
3/5= Jobbade 10-16. Fick hämta min skrutt på dagis! Det är så himla mysigt! Det är ju som sagt oftast jag som lämnar och Markus som hämtar men så ibland (vääääldigt sällan) slutar jag 16.00 och får hämta :)
På kvällen körde jag Bodystep, första gången på väldigt länge som jag körde bodystep och hela nya programmet (som förvisso inte är så nytt längre) Det va skoj även om jag inte hängde med hela tiden men det kommer ;)
4/5= Jobbade 10-20
5/5= Vi tog med oss Vilmas farmor & farfar och Skorpan och Linus (Anna jobbade tyvärr) till Öjeby gård för att titta på kosläpp. Det blåste halv storm men annars va det trevligt!
(Lånade sista två bilderna från Forsbergsblogg!)

6/5= Tog vi en tripp till Valla´s lekpark.
7/5= Jobbade 10-18
8/5= Jobbade 13-20
9/5= Ledig, himla bra för det va studiedag på Vilmas dagis.
Men i tisdags när Markus hämtade henne på dagis så va hon lite varm.
Visade sig senare på kvällen att hon hade feber. Så vi va inne hela onsdagen :/ Vi som hade tänkt följa med Forsbergs till simhallen...men men...alltid är det nåt!
10/5= Jobbade 13-20
11/5= Jobbade 10-18 på Bokmedia

I fredags kände jag mig tjock i halsen, Markus kände sig lite frusen när han kom hem från jobbet.
Och Vilma hade fortfarande feber, ögoninflammation och aj aj i munnen, vi vet inte om det är tänder på gång
eller om hon åkte på en förkylning med halsont. Men hon har sagt aj aj så fort hon stoppat in nåt i munnen.
Så hon har inte ätit så bra de senaste dagarna :/
Markus har legat däckat med feber och en fruktansvärd huvudvärk nu lör + sön.
Jag känner mig bättre, tjock i halsen på natten men annars fit for fight.
Vilma verkar må bättre, ingen feber, aptiten börjar sakta men säkert komma tillbaka och ögonen har vi bara torkat ur på morgonen.
Kan dessa bassilusker sluta hälsa på oss nu!!!
Vi som skulle gått på 25-årsfest i lördags hos Åsa.... ;(

Nu har Vilma vaknat efter sin lunch-lur så vi ska väl gå ut i det fina vädret igen.
Mackan ligger kvar hemma i soffan....stackarn!!