Nytt på bok & film fronten

2012-10-17 @ 13:41:17
 
 
Springfloden
1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.
Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.
2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.
 
Riktigt, riktigt bra bok!! Kan verkligen rekommendera den!
Det är första delen om Olivia Rönning och Tom Stilton, jag önskade att jag hade fortsättningen i min
hand så jag hade kunnat fortsätta läsa den på en gång!
 
 Den femte årstiden

Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga. Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för fl era år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om? Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.

Den femte årstiden är del 5 i serien om Malin Fors. Den är bra, har dock lite svårt för när "de döda" talar.  Men bortsett från det så tycker jag att serien är riktigt bra. Lite extra "skoj" eftersom böckerna utspelar sig i Linköpingsmiljö. Ska läsa den nya Kallentoft snart tänkte jag, vattenänglar.

 

Vi har sett dessa två filmer i helgen.

Johan Falk 7 - Spelets regler (DVD)The Cabin in the Woods (DVD)

 

Johan Falk-spelets regler- va bra. Vi har sett de tidigare filmerna så "måste" ju se de nya som kommer nu.

The cabin in the woods va inte mycket att hänga i granen. Vi trodde det skulle va en riktig skräckfilm, det såg bra ut första 30 min men sen balla det ur...njae, rekommenderar den inte.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback