Mitt första år

2010-02-25 @ 22:34:14
God kväll i stugan. Här är det snart läggdags, väntar på att Mackan ska komma hem ifrån fotbollsträningen, sen ska vi krypa ner :)
Redan torsdag, snart helg igen! Ledig helg för min del, vilket ska bli kanonskönt. Som det ser ut nu så har vi sovmorgon ihop både lördag & söndag  ;)
I måndags va vi uppe med tuppen, vi hade tid på US kl 08:15 för organscreening. Allt såg bara bra ut :)
Efter det va det jobb som gällde mellan 10-18.
I tisdags jobbade jag 13-20.
I onsdags var jag ledig, städning av skafferi och fika  med systeryster stod på schemat.
Fy farao vad äckligt det va i skafferiet, trasan blev aningen dammig....kanske borde städa där oftare ;)haha
Kastade sånt som var utgånget....så nu är det rent och fräscht i skafferiet.
En runda på stan och fika på Coffeehouse by George med syrran, himla mysigt!! Blev ju en hel del bebis/gravid-prat och span på söta bebiskläder :)
Vem vet, om 11 dagar kanske jag är moster :) Det är nära nu!!
Fick en förtidig namnsdagspresent av syrran, mitt första år bok...Boken om lilla jag. Supersöt.



Jag och Mackan fick en jättefin mina första år-bok av Fam Rudqvist/Gustafsson i julklapp så nu har vi två fina böcker att fylla i. Men nu behöver vi inte fler ;) haha


Har ju glömt bort (skyller på att jag har gröt i hjärnan :P ) att jag fick ett fint childhood-armband av min älskade syster förra veckan :)

"De flesta länder i världen har enats om att barn har rättigheter som ska försvaras.
Därför har man skrivit under något som kallas FN:s barnkonvention. Varje pärla på detta armband har en egen färg och beskriver en artikel i barnkonventionen.
Pärlorna och Childhood vill påminna dig om allas rätt till en barndom""



Idag startade bokrean på jobbet och jag fick min bok "älskade snuttefilt" så nu är jag glad och kan koppla av ;) Efter jobbet så tog Emma och jag en fika på Espressohouse :)

Näe, nu är det tack och godnatt!

Tjingeling

Älskade snuttefilt

2010-02-23 @ 10:41:52

 

På torsdag börjar årets bokrea och förberedelserna är i full gång på jobbet kan jag säga.
Jag vet en bok som jag ska köpa, Älskade snuttefilt. Dröjer ju ett tag innan vi kan läsa den för vår skrutt men den är så himla fin så den får snällt stå i bokhyllan så länge :)


Älskade snuttefilt


Dags att göra iordning sig, jobbar 13-20 idag.
Tjingeling

Godisskålen för mig själv

2010-02-20 @ 21:13:44
Gårdagen va himla slapp, hade en 12-18 tid på jobbet! Dessa slapptider är få, väldigt få men himla sköna.
På kvällen hade M innebandymatch som jag följde med och tittade på, de vann!! Och jag hade innebandyfrun Hanna som sällskap :) Trevlans!
När alarmet på mobilen ringde imorse och jag gick ut i köket för att kolla på termometern så fick jag en överraskning.... -11 grader och snö ÖVERALLT!
Det hade blåst och snöat så mycket under natten att den lilla skottade gången utanför ytterdörren va igensnöad....och det va inte lite snö heller...Men världens bästa M gick ut och skottade/sopa en gång till mig!!
Det är f*n kärlek ;) hihi
Det va inte det lättaste att ta sig till jobbet imorse kan jag säga...snö, blåst och skapligt slirigt på vägarna.
Men fram kom jag... Skulle ljuga om jag skrev att vi haft långa köer idag....tror nästintill varenda linköpingsbo stannat inne idag. Klokt val av dem....Men blev en aning segt på jobbet, tur vi fått reaböckerna så vi hade lite att pyssla med. Dock gjorde Lola + U det och jag fick kassatjänst hela dagen...
Slirade hemåt, ska erkänna att lite läskigt är det ute på vägarna....
Sitter och slappar i soffan nu, surfar och tittar på melodifestivalen. Och godisskålen får jag ha helt för mig själv för M är iväg på lagfest.....
Får nog vänta ett par timmar till tills han ringer och vill bli hämtat, så det är inte färdig slirat med bilen än för ikväll...Ska bli skönt att krypa ner i sängen sen, imorgon väntar en ny arbetsdag.

Tjingeling

Mysdag

2010-02-18 @ 21:25:38
Sov inget vidare natten till idag, först fick jag kramp i höger vad, en timme senare fick jag kramp i vänster vad och sen har jag drömt mardrömmar....så kan inte påstå att jag vaknade utvilad imorse men som tur va så va jag ledig idag :)
Har haft en kanonmysig dag, först en mysig fika med underbara Carro och sötnosen Liah :) Alltid mysigt att få träffa vårt gudbarn. Carro, tack för att du är en sån fin vän och finns vid min sida <3
Systeryster mötte upp mig på Espressohouse, shopping stod på schemat, och visst blev det shopping ;) Haha, farligt o gå på stan med henne...mitt kontokort gick varmt. Tack bästa syster för shoppingrundan på stan. Mysigt med systertid (även om jag va en gnutta rädd för att hon skulle föda... ) ;) tihi


mammaleggings, mammastrumpbyxor, trosor, nya skor! och det bästa av allt snygga mammajeans!
Äntligen kan jag få använda jeans igen, är aningen trött på att variera mellan två kjolar på jobbet :) :)
Är kanonnöjd med dagens inköp. Sarah, din julklapp kom till användning!! Tack !! :)
Fick även lite mystid med mannen min när han kom hem ifrån jobbet, lagade oss lite mat och åt framför filmen
Surrogates.


Kanske inte en film i min smak men helt ok.
Näe, nu ska jag slappa framför tv:n och vänta på att Mackan kommer hem ifrån sin fotbollsträning.
Kan erkänna att gravidhormonerna spökade häromdagen...haha, Mackan kom hem ifrån sin fotbollsträning i tisdags och sa att det va lagfest på lördag, en timme senare så hade han kollat sin mail och fått se att det va innebandymatch på fredagkväll....kul kille :P Så blev lite ledsen och besviken men det är bara o gilla läget ;)
Idag när han kom hem ifrån jobbet så sa han till mig, nu kommer du inte bli glad men jag ska på kurs i Köping (Nej Nicke, han ska inte spela in en ny säsong med Köping-gänget ;)) i mars :P haha stackarn, livrädd för att berätta att han måste åka iväg på saker ;)

Tjingeling

Finbesök

2010-02-16 @ 18:20:41

Började lördagen med en sovmorgon! Tokskönt om ni frågar mig.
Sen blev det lite städning i förrådet, in med våra 8 sommardäck. De har legat på Mackans jobb men känns bättre o ha dem i vårt förråd, då vet vi vart vi har dem.
Sen tog vi en sväng ut till Markus föräldrar för att visa upp vår nya familjebil :)
Sen en snabb sväng till Ikea/Ikano-huset/Maxi sen jalla jalla hem för o packa upp och plocka iordning inför vårt besök. Familjen Rudqvist/Gustafsson kom på besök, hemmagjord pizza, melodifestivalen och 5:e Johan Falk filmen stod på schemat :)
Tack för en mysig kväll, alltid lika trevligt i ert sällskap :) Och alltid skoj att få möta Liah, se hur vårt gudbarn växer och utvecklas. Mackan och jag fick se många fina leenden ifrån lilltösen i lördags *mysigt*


Söndag, även alla hjärtansdag blev lugn. Mackan åkte iväg med sin pappa för att meka bil vid 10-tiden och kom hem vid 17-tiden igen. Då åt vi god köttgryta sen gick på en lite kvällspromenad :)

Igår jobbade jag 13-20, dagen gick ganska långsamt men klockan slog tillslut 20:00 och jag fick gå hem.
Idag har jag mest spenderat tid framför datorn och lekt lite med min bloggsida....
Jag är ju ingen datanörd direkt så fattar ju inte så mkt....men lite ändring blev det men känner mig inte riktigt klart än...

Nu är det dags o slöjda ihop lite käk och vänta på att Mackan ska komma hem ifrån fotbollsträningen.
Efter maten är det vanlijsemla :)

Tjingeling

Bokläsning

2010-02-16 @ 14:53:22

Då vårt internet inte fungerade i söndags och Mackan va på jobbet i 7 timmar och mekade bil så blev jag lite rastlös ;) Då åkte äntligen boken fram!!! Tack internet för att du inte fungerade ;) haha

Läste ut boken "Vill du ha barn med mig?" av Åsa Jinder.

Bild på boken Vill du ha barn med mig?
Vill du ha barn med mig? Sex magiska ord som de flesta har drömt om att få höra. Men förNora blir de början på en lång och smärtsam resa.
Nora är en känd programpresentatör på tv. Hon lever ett typiskt singelliv som mest går ut på att jobba, träna och springa på kändispartyn. Men när hon träffar Joakim förändras hela hennes liv. De blir handlöst förälskade, flyttar ihop och bestämmer sig snart för att skaffa barn.
Men det var inte så lätt som de hade trott och snart befinner de sig i en karusell av hormonbehandlingar och provrörsbefruktningar. Nora blir allt mer besatt av tanken på barn samtidigt som plågsamma minnen från barndomen väcks till liv. Förhållandet sätts på hårda prov och frågan är om det kan överleva?


När den var slut så tog jag fram nästa olästa bok ifrån bokhyllan, "Prins Annorlunda" av Sören Olsson.
Bild på boken Prins Annorlunda

En februaridag 1991 föddes Ludvig, ett efterlängtat första barn. Hans föräldrar, Sören och Yvonne, hade förberett sig och föreställt sig hur livet med barn skulle bli. Redan efter några veckor visste de att inget skulle bli som de trott. Med beskedet att Ludvig hade Downs syndrom började en ny resa, först en sorg över att de inte fått det barn som de drömt om, sedan en växande kärlek till Ludvig.
Prins Annorlunda är boken om en pojkes uppväxt, omvärldens skräck inför det okända och om föräldraskapets glädje, kamp och sorg.

Ska ta ett span i bokhyllan nu, får se vad det blir för bok härnäst...
Tjingeling

Så va det fredag igen :)

2010-02-12 @ 09:26:42
Jaha då har det gått ännu en vecka, en vecka som mest bestått av jobb.
Jobbade i 10-17 i lördags, kvällen spenderade jag hemma hos Hanna med Tobbe & Åsa :) Tittade på melodifestivalen och körde lite wii fit, som för övrigt va himla skoj. Mackan va på whiskymässan med jobbet.
Jobbade 11-17 i söndags och på kvällen va det födelsedagsfika uppe hos systeryster :)
Jobbade 13-20 i måndags och 13-20 i tisdags, samt 10-18 i onsdags.
Igår var jag ledig, vi hämtade hem vår nya bil :) :) :) Sen sprang jag en snabb sväng på stan för att fixa födelsedagspresent till både Edvard (som fyllde igår) och chefen som fyller nu på lördags.
Hittade även ett nytt träningslinne och en tunika på H&M :) Sen hämtade jag Mackan när han slutade jobba, hem och lagade mat. Tog även hand om den 2,5 veckors gamla strykhögen :) Duktigt Maria.
Sen skulle Mackan hjälpa mig med att flytta om lite täcken i garderoben, det hela slutade med att vi städade alla våra garderober.....rensa/kasta/flyttade om i dem. Vi kände oss mycket nöjda när vi gick och la oss :)
Betalade även lite räkningar igår....så skönt o ha det gjort sen när lönen kommer ;)
Äntligen fredag!!! TGIF.... Började min dag med ett Body Pump pass kl 06:45, himla skön start på dagen.
Sen fick jag för mig att jag skulle se om tvättstugan va ledig så nu tvättar jag för fullt...
Gäller o va effektiv såhär på fredagsmorgonen ;)
Jobbar 13-20 idag.
I helgen är jag ledig :) Hoppas på att få finbesök på lördagen ;)

Ha en himla mysig fredag.

Tjingeling

Fredagsmys i soffan

2010-02-05 @ 21:16:17

Gårdagens scrapbookingkurs i Stockholm va mycket givande och rolig. Tänk om man bara hade lite mer tid, fritid, så man kunde pyssla med lite scrapbooking, för det är himla skoj när man väl kommer igång.
Bilresan gick bra, väglaget va helt ok, hamnade dock i en lång kö i Södertälje, troligen hade det hänt en stor olycka. Så vi tog vägen genom Södertälje och hittade fram dit vi skulle. Va även blåljus på vägen hem...lite otäckt.
Hem och tog ett bad och sen slocknade jag, hann puss lite på mitt hjärta innan jag slocknade.

Förresten, fick ett himla roligt telefonsamtal igårkväll, Lovisa ringde och berättade att hon tagit körkort!!!
Massa grattis sötnos! Bra jobbat ;)

Imorse ringde alarmet toktidigt, 06:45 va det dags för Body Pump! Vid min sida hade jag Sarah, blir alltid lika glad av att få träna ihop med dig! ;)
Och favoritinstruktören Suss hade passet, riktigt bra start på dagen!
Annars har min lediga dag bestått av städning, dammsugning, diskning, tvättat en gigantisk tvätthög, storhandlat (som alla andra linköpingsbor tydligen.....) på Maxi.
Det va mysigt att få äta ihop med Mackan igen, vi har ju gått om varandra hela veckan och knappt setts.
Efter maten slocknade han i soffan och sover än, kul kille.... ;)

Näe, trevlig helg på er. Jag ska spendera min helg på Ikano-huset....YAY!!

Tjingeling

Ensamt vid min sida

2010-02-03 @ 22:47:35

Jisses vad fort dagarna går...de bara springer iväg. Vi är ju redan inne i februari månad.
Snart vår och sommar om det fortsätter i den här takten ;) haha
I lördags satte vi alarmet för o komma upp i tid, klockan 11:00 skulle vi va i Mjölby för att titta på en bil till mig.
Vi tittade inte bara, utan köpte den även :) Så nu ska vi bara bli av med min rallygolf.
Sen tog vi en runda i Tornby, köpte en kökslampa, vardagsrumslampa, växt till hallen m.m
Sen hem och laga lite mat sen vidare till Stoffe för 25-årsfest.


Mycket trevlig kväll och lite för mycket alkohol hos vissa ;) hihi
På söndagen blev det en lång och skön sovmorgon :)
Sen åkte Mackan och jag till hans jobb för att bogsera in min golf in i värmen ...Mackan och hans pappa höll på att meka bil hela eftermiddagen, själv va jag hemmafru och tog hand om städningen.
Sen va det måndag igen, ny vecka igen, började med en 10-18 dag (tack bästa Sarah för att du kunde byta min 13-20 dag) sen jalla jalla hem för att befinna sig på Afrodite 18:30.
Liten överraskningsmiddag för min älskade syster som fyllde år i måndags!! 


 Bums i säng när vi kom hem och på tisdagen va det en ny arbetsdag. Denna gång inne i stan på Bokmedia.
Idag har jag jobbat 13-20 ute på Ikano-huset, dagen har gått hyffsat fort faktiskt fast att det knappt varit några kunder i butiken (detta jäkla snöoväder......)
Mitt hjärta är på kurs i Ljungby, åkte tidigt imorse och kommer inte hem förns imorgon eftermiddag och efter det har han fotbollsträning så vi ses vid 22:30 imorgon kväll ige.
Sms:ade honom vid lunchtid och frågade om de kommit fram ordentligt i detta snöoväder....fick svar 5 timmar senare, hann bli aningen nervös och orolig under den tiden....
Han ringde precis och sa godnatt <3 Kommer bli ensamt o sova själv inatt, inte sovit själv på 1 år ....
Nehe, dags o krypa ner i sängen nu. Imorgon står scrapbookingkurs i Stockholm på schemat...
Känns sådär o ge sig ut på vägarna i detta väglag men det ska nog gå bra.

Tjingeling